Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Verhalen uit de praktijk

Verhalen van de straat

Verhalen uit inloophuis en buurtpastoraat

 
Kleiklooster Amsterdam in Kruispunt

Gastvrijheid en een plek van verstilling en gebed, dat is het Kleiklooster in de Bijlmer. Vanaf minuut 15 van deze uitzending zijn ze in beeld. Ga hier naar de uitzending 'Wij zijn de Bijljmer'van Kruispunt

lees meer >>
 
Bidden waar bidden onmogelijk wordt

Diaconaal werker Nanda Wassink  loopt ze stage in het Annahuis in Breda, een diaconaal centrum, met speciale aandacht voor de kwetsbare medemens. Nanda: “Er gebeurt veel aan begeleiding van dak- en thuislozen, maar er is ook een bredere groep die naar de inloopochtend komt, soms om uit hun isolement te komen. Een mooie groep mensen. En het is een prettig kleine organisatie, waar je dicht op de huid van het alledaagse leven zit en direct menselijk contact hebt. Ik heb een tijdje in de ouderenzorg gewerkt, waar alles veel meer volgens protocollen verloopt. Daar moest ik me voortdurend afvragen of het wel binnen de regels viel als ik een praatje met iemand maakte.”

lees meer >>
 
Een plek om afscheid te nemen

De Titus Brandsmakapel van Het Kruispunt, hartje stad, is een plaats voor koffie, muziek, kunst, samen koken en eten, en ook om afscheid te nemen.

Dak- en thuislozen worden zelden oud. Het komt vaak voor dat er niemand is om hen te begraven. De mensen van Het Kruispunt zorgen dan voor een afscheidsviering (foto boven) en herdenken ieder jaar de gestorven mensen van de straat bij het 'Monument om te herinneren' op begraafplaats Jonkerbosch.

lees meer >>
 
Wandelen zonder doel – Jezelf blootstellen aan de stad

‘Exposure’: wandelen zonder doel is een goede manier om het werk van inloophuizen, buurtpastoraat en straatpastoraat te begrijpen. Joke Visser van trainingscentrum Kor Schippers schreef er een artikel over. Aankomende buurtwerkers – vrijwilligers en professionals - gaan al wandelend de confrontatie aan met hun (achterstands)wijk, met plaatsen in de stad van achterstelling en uitsluiting. Lees de samenvatting in De Bezieling.

lees meer >>
 
Wijkpastoraat en radicalisering

Op dinsdag 11 maart was het wijkpastoraat Bloemhof in Rotterdam te zien in een uitzending van RKK. Kun je na de de terroristische aanslagen in Parijs, België en Denemarken als pastor nog bruggen bouwen tussen moslims en christenen in Rotterdam oud zuid? 
Kijk hier voor de uitzending van 20 minuten.
 

 
Straatpastor komt als geroepen

"Iemand mag geen geld kosten, maar moet iets opleveren," zegt Jan van Opstal in een artikel over straatpastores dat onlangs in dagblad Trouw verscheen.

lees meer >>
 
stille helpers in beeld

Kijk naar de video van buurtpastor Geert Rozema op de website van ‘dit wil ik met je delen’, waar verhalen van stille helpers in beeld worden gebracht. Hij spreekt over de schreeuwende behoefte aan zielzorg in de Arnhemse wijk Klarendal. Ook andere stille helpers komen in beeld.
 

 
Verhalen uit het Meester Geertshuis

Het Meester Geertshuis heeft ter ere van haar 5 jarig bestaan een bijzonder boekje uitgegeven met daarin 6 verhalen van gasten en vrijwilligers van ons huis, en een overzicht van onze activiteiten.

lees meer >>
 
Monument Om Te Herinneren

Het Monument is gemaakt  om de dak- en thuislozen in Nijmegen en elders te gedenken.

lees meer >>
 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door