Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Straatpastores bijeen in Hoorn

Het straatpastoraat in Hoorn werkt nauw samen met de Hulpverlening Westfriese kerken en Schuldhulpmaatje. De medewerkster van de HWK kwam haar werkwijze toelichten. Daarna vertelde een medewerker van het Leger des Heils over de nieuwste ontwikkelingen in hun aanpak. Deze medewerkers  herhaalden enkele keren hoe belangrijk de straatpastor is voor de mensen: iemand die de tijd heeft en luistert naar hun verhaal, en niet alleen kijkt naar de problemen. En straatpastor Esther benadrukte hoe belangrijk het is dat ze kan doorverwijzen als mensen hulp nodig hebben. Zo heeft ieder zijn eigen rol en ontstaat goede zorg voor mensen die aangewezen zijn op onderdak.

In de middag werd geoefend met een werkvorm. Er werden witte kartonnen maskers geschilderd. Eerst aan de buitenkant, zoals de wereld jouw ziet en dan aan de binnenkant, wat jij van binnen voelt. Bij de bespreking bleek dat dit andere, meer persoonlijke gesprekken opleverde. Tijdens LOND bijeenkomsten wil men vaker hiermee aan de slag gaan.

Deze werkvorm was geinspireerd op het boek van Folly Hemrica: 'Binnenwerk, Een boek vol overpeinzingen, beschouwingen, levenswijsheid en (geloofs)ervaringen'. Over dit boek zie Jasja Nottelman het volgende:
Folly Hemrica, kunstenares en theoloog, liet een groep studenten meekijken in de wereld van de gevangenis. De kleurrijke kunstprojecten, ontstaan achter de gevangenismuren, gaven de aanzet tot reflectie op eigen levensvragen. Een boek dat uitnodigt naar binnen te kijken en stil te worden.

 

terug
 
 
In Beeld
Eenzaamheid
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door