Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Lees verhalen uit de praktijk

 
Interview met straatpastor

'Ik ben onder de indruk van de totale identificatie van Jezus met de mensen aan de onderkant. In mijn opleiding heb ik natuurlijk alles geleerd over 'professionele distantie', nu kijk ik daar anders tegen aan. Je kunt echt naast mensen gaan staan zonder je professionaliteit te verliezen en je grenzen te overschrijden. Ach, door dit werk wordt je hart beroerd en dat moet ook!"
Aan het woord is Folly Hemrica in Ad Rem, blad van de Remonstranten.

lees meer >>
 
Wijkpastor Bart vraagt aandacht voor vergeten mensen

"We lopen mee met de mensen, tot het einde toe. Het is eigenlijk een kwestie van beschaving, maar eenzaamheid en armoede zouden we in een moderne samenleving niet moeten accepteren. Het mag gewoon niet gebeuren.''. Lees hier het mooie artikel van deze inspirerende pastor in het AD.

 
Eenzame avonden

“Ik ben na een lange tijd via een traject in een woning terechtgekomen. Ik had er keihard voor gevochten en ik heb ‘t daardoor vaak heel zwaar gehad. Ik moest twee jaar lang aan allerlei eisen voldoen om daar te mogen wonen. Na 2 jaar detentie en 2 jaar ellende op straat had ik echt gedacht dat de woning datgene was wat ik nodig had. Op 8 juli was het zover:

Bron: website van Ervaring die staat

lees meer >>
 
Bidden waar bidden onmogelijk wordt

Diaconaal werker Nanda Wassink  liep stage in het Annahuis in Breda, een diaconaal centrum, met speciale aandacht voor de kwetsbare medemens. Het is een prettig kleine organisatie, waar je dicht op de huid van het alledaagse leven zit en direct menselijk contact hebt...

lees meer >>
 
Een plek om afscheid te nemen

Dak- en thuislozen worden zelden oud. Het komt vaak voor dat er niemand is om hen te begraven. De mensen van Het Kruispunt zorgen dan voor een afscheidsviering en herdenken ieder jaar de gestorven mensen van de straat bij het 'Monument om te herinneren' op begraafplaats Jonkerbosch in Nijmegen.

lees meer >>
 
Een steekje los

Michel, gast in ons Meester Geertshuis spreekt me aan op mijn laatste column in het kerkblad. Hij  vindt dat ik vaak de extreme voorvallen beschrijf. Zo blijven de mensen denken dat iedere bezoeker in het Meester Geertshuis –zeg maar- zo gek is. En dat is hij niet, terwijl hij wel  bij ons komt.

lees meer >>
 
Straatpastor komt als geroepen

"Iemand mag geen geld kosten, maar moet iets opleveren," zegt Jan van Opstal in een artikel over straatpastores dat in maart 2015 in dagblad Trouw verscheen.

lees meer >>
 
Uittekenen

Jarenlang zette zij zich in als gastvrouw in ons Meester Geerthuis. En in de voorloper daarvan. als ervaringdeskundige kon zij als geen ander verwoorden hoe de binnenwereld van mensen met een psychiatrisch ziektebeeld eruit kon zien.

lees meer >>
 
Viering van het straatpastoraat

Het is zondagmiddag. Ik ben op weg naar de Titus Brandsma kapel, het dak- en thuislozen pastoraat in Nijmegen. Hier wordt iedere week een dienst gehouden met en voor de mensen die op straat leven en anderen die zich bij deze plek betrokken voelen.

lees meer >>
 
Monument Om Te Herinneren

Het Monument is gemaakt  om de dak- en thuislozen in Nijmegen en elders te gedenken.

lees meer >>
 
De lukaskerk is mijn tweede huiskamer ...

"Thuis voel ik me eenzaam, hier niet. Ik zing ook op woensdagen mee in het Verhalenkoor. De Lukaskerk is mijn tweede huiskamer.”
In de armoede-special van het tijdschrift Volzin is een reportage opgenomen over een dagje Voedselbank in de Lukaskerk en en een gesprekje met Jenneke van Veelen van de individuele hulpverlening van Stek in Den Haag.

lees meer >>
 
ervaring met verslaving

Indrukwekkende persoonlijke verhalen op de website 'ervaring met verslaving'.
Het project is ontstaan vanuit de Straatraad van het Annahuis. Lees hier de verhalen van Allan, Rick, Hub en Delano.

lees meer >>
 
Buurtkerken en buurtdominees

We koken voor heel veel mensen
Met deze zin opent het Reformatorisch Dagblad van 6 augustus het artikel over ‘buurtkerken en buurtdominees’. “Ik hoor in het rijtje buurtwinkel, buurtcentrum, buurtkroeg”, zegt Jurjen de Bruijne, werkzaam in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt in dit artikel, dat een goede indruk geeft van het werk.

lees meer >>
 
 
In Beeld
Eenzaamheid
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door