Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Eigen kracht bij kwetsbaarheid

Kijk hier naar vier Limburgse organisaties die op verschillende manieren aan het werk zijn met kwetsbare krachtige mensen: schuldhulpmaatje Maastricht, de Soepbus in Venlo, Bij-Zefke en lief en leed-groepen. Het is 15 minuten.

 

lees meer >>
 
Plekken van betekenis

Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan maakte Straatpastoraat Amersfoort een film van 10 minuten. Ze vroegen aan mensen om een dierbare plek te laten zien.
Kijk hier naar de film.

 
inloophuis De Zwaan in Alkmaar

Klik hier voor de impressie van Inloophuis De Zwaan in Alkmaar. Je ziet bezoekers aan het woord en krijgt uitleg over kerkelijke inloophuizen.

 
Hanna is straatpastor

Voor NieuwLicht ging Tijs van den Brink op pad met Hanna Wapenaar.
Hanna is straatpastor, en haar hart gaat uit naar 'verwarde personen'. Tijs vindt het spannend: "Je weet niet wat hij gaat doen!"
Maak jij wel eens contact met iemand waar andere mensen omheen lopen?
Kkijk hier naar het filmpje.
 

lees meer >>
 
Ontroerend portret van Kerk en Buurt Westerpark

Kijk hier naar het ontroerend portret van Kerk en buurt Westerpark in Amsterdam.

 
Ommoordse bazaar: goed voor bewoners, kerk en vrijwilligers

'Als mens ben je kerk; iedereen, of je nu moslim bent of wat dan ook, iedereen is hier welkom,' zegt een vrijwilligster van de twee-wekelijkse bazaar in de Open Hofkerk in Ommoord, Rotterdam. 'De vrijwilligers staan in de rij, omdat het zo leuk is ...'
Kijk hier hoe bijzonder het is.

 
Inloophuis voor vrouwen De Parapu in Rotterdam

'Sinds ik hier kom, kan ik weer lachten', zegt één van de bezoeksters van inloophuis De Paraplu in Rotterdam. Kijk hier naar de film van 10 minuten.

 
Oase Oosterbeek, professionaliteit met een hart

De Oase in Oosterbeek is een plek voor ontmoeting, gesprek, rust en inspiratie.
Kijk hier naar het introductiefilmpje

 
inloophuis helpt tegen eenzaamheid

Mooie portretten van drie bezoekers van Ido-Lelystad, gemaakt door Omroepflevoland in een serie over het werk van IDO. Als je de filmpjes ziet, dan besef je dat het iedereen kan overkomen dat je even niet meer weet hoe het verder moet. Kijk hier voor de portretten.

 
Film over inloophuis Makom in Amsterdam

De Regenboog heeft 8 inloophuizen in Amsterdam. Over inloophuis Makom is een documentaire/film te vinden op you tube. In de film is te zien hoe het toegaat in Makom. Waarom komen de bezoekers dagelijks naar dit inloophuis en hoe kijken zij aan tegen dak- en thuisloosheid?

 
BOSCH Kathedraal

8 jongeren die werkten bij De Loods (vroeger Pastoraal Utizendburo) maakten in 2016, 8 glas in lood-achtige vensters, over de worsteling die het leven soms kan zijn. De bouwers hebben door de bouw een belangrijke ontdekking gedaan: Dat ben ik zelf, denk je dan ... De ramen werden in Den Bosch naast de Sint Janskathedraal opgebouwd, om passanten deelgenoot te maken. Kijk hier naar het filmpje over dit boeiende project.
 

 
Nederlandse daklozen naar Paus Franciscus

Van 11 tot en met 13 november nodigde Paus Franciscus 6000 dak- en thuislozen uit in Rome. Vanuit Nederland reisde een bus met 39 dak- en thuislozen uit Amsterdam, Eindhoven en Limburg naar Rome voor een ontmoeting met deze bijzondere Paus. De begeleiding van deze reis was in handen van Drugspastoraat Amsterdam, Stichting Ervaring die Staat , het bisdom Roermond en netwerk DAK.

Bekijk hier het fotoverslag
Bekijk hier de uitzending van Kruispunt

lees meer >>
 
Wijkpastoraat en radicalisering

Op dinsdag 11 maart 2015 was het wijkpastoraat Bloemhof in Rotterdam te zien in een uitzending van RKK. Kun je na de de terroristische aanslagen in Parijs, België en Denemarken als pastor nog bruggen bouwen tussen moslims en christenen in Rotterdam oud zuid? 
Kijk hier voor de uitzending van 20 minuten.
 

 
Aandachtscentrum Dordrecht

Wat kun je verwachten in het Aandachtscentrum Dordrecht. Kijk hier naar de promitiefilm.

 
 
In Beeld
Eenzaamheid
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door