Netwerk DAK - Door Aandacht Kracht
 
Plekken van betekenis

Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan maakte Straatpastoraat Amersfoort een film van 10 minuten. Ze vroegen aan mensen om een dierbare plek te laten zien.
Kijk hier naar de film.

 
inloophuis De Zwaan in Alkmaar

Klik hier voor de impressie van Inloophuis De Zwaan in Alkmaar. Je ziet bezoekers aan het woord en krijgt uitleg over kerkelijke inloophuizen.

 
Ontroerend portret van Kerk en Buurt Westerpark

Kijk hier naar het ontroerend portret van Kerk en buurt Westerpark in Amsterdam.

 
Ommoordse bazaar: goed voor bewoners, kerk en vrijwilligers

'Als mens ben je kerk; iedereen, of je nu moslim bent of wat dan ook, iedereen is hier welkom,' zegt een vrijwilligster van de twee-wekelijkse bazaar in de Open Hofkerk in Ommoord, Rotterdam. 'De vrijwilligers staan in de rij, omdat het zo leuk is ...'
Kijk hier hoe bijzonder het is.

 
Inloophuis voor vrouwen De Parapu in Rotterdam

'Sinds ik hier kom, kan ik weer lachten', zegt één van de bezoeksters van inloophuis De Paraplu in Rotterdam. Kijk hier naar de film van 10 minuten.

 
Oase Oosterbeek, professionaliteit met een hart

De Oase in Oosterbeek is een plek voor ontmoeting, gesprek, rust en inspiratie.
Kijk hier naar het introductiefilmpje

 
inloophuis helpt tegen eenzaamheid

Mooie portretten van drie bezoekers van Ido-Lelystad, gemaakt door Omroepflevoland in een serie over het werk van IDO. Als je de filmpjes ziet, dan besef je dat het iedereen kan overkomen dat je even niet meer weet hoe het verder moet. Kijk hier voor de portretten.

 
Film over inloophuis Makom in Amsterdam

De Regenboog heeft 8 inloophuizen in Amsterdam. Over inloophuis Makom is een documentaire/film te vinden op you tube. In de film is te zien hoe het toegaat in Makom. Waarom komen de bezoekers dagelijks naar dit inloophuis en hoe kijken zij aan tegen dak- en thuisloosheid?

 
Kleiklooster Amsterdam in Kruispunt

Gastvrijheid en een plek van verstilling en gebed, dat is het Kleiklooster in de Bijlmer. Vanaf minuut 15 van deze uitzending zijn ze in beeld. Ga hier naar de uitzending 'Wij zijn de Bijljmer'van Kruispunt

lees meer >>
 
Nederlandse daklozen naar Paus Franciscus

Van 11 tot en met 13 november nodigde Paus Franciscus 6000 dak- en thuislozen uit in Rome. Vanuit Nederland reisde een bus met 39 dak- en thuislozen uit Amsterdam, Eindhoven en Limburg naar Rome voor een ontmoeting met deze bijzondere Paus. De begeleiding van deze reis was in handen van Drugspastoraat Amsterdam, Stichting Ervaring die Staat , het bisdom Roermond en netwerk DAK.

Bekijk hier het fotoverslag
Bekijk hier de uitzending van Kruispunt

lees meer >>
 
Wijkpastoraat en radicalisering

Op dinsdag 11 maart 2015 was het wijkpastoraat Bloemhof in Rotterdam te zien in een uitzending van RKK. Kun je na de de terroristische aanslagen in Parijs, België en Denemarken als pastor nog bruggen bouwen tussen moslims en christenen in Rotterdam oud zuid? 
Kijk hier voor de uitzending van 20 minuten.
 

 
Aandachtscentrum Dordrecht

Wat kun je verwachten in het Aandachtscentrum Dordrecht. Kijk hier naar de promitiefilm.

 
 
In Beeld
Activiteiten bij de inloop
meer
 
Wat doet Netwerk DAK?
meer
 
Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door